CrossFit Åhus

För Nybörjare som är nyfikna på träningsformen CrossFit så bjuder vi på 1 Gratis prova på pass.
Det här är ett introduktionspass. Sådana pass har vi i stort sett varje söndag i vår Box kl. 11.30. Boka här så tar vi dig igenom grundövningarna inom CrossFit och ger dig en chans att känna på vad CrossFit handlar om.
Du kommer inte att bli besviken!
Varmt Välkommen

/Peter /
Head Coach CrossFit Åhus

Boka ditt första prova på Pass

CrossFit är en varierande träningsform som använder funktionella rörelser och sker med hög intensitet. Övningarna är uppbyggda kring de grundläggande rörelser som används inom bland annat gymnastik, tyngdlyftning, löpning, och rodd – perfekta för att kunna få så mycket arbete som möjligt utfört under kortast möjliga tid.
Målet är att du ska bli så allsidigt tränad som möjligt. När du tränar hos oss så har du alltid en tränare vid din sida som visar och coachar dig genom hela träningspasset.
För mer info är du välkommen att kontakta på 0733-900832 eller crossfit@taiso.se

CrossFit utvecklades av Greg Glassman under flera decennier. Han var den förste som definierade fitness på ett meningsfullt mätbart vis och skapade på så sätt ett program som kom att förbättra både fitness och hälsa. Men det var först 2001 som sporten spred sig över den amerikanska kontinenten och Glassman blev koncernchef för CrossFit.com. Idag finns det över 13,000 affilierade CrossFit-boxar världen över, se karta här, och det blir bara fler och fler för varje år.

Intensiteten är enligt CrossFit viktig för att nå bästa möjliga resultat och mäts i ”utfört arbete delat med tiden det tar att utföra det”, det vill säga ‘effekt’. Ju mer arbete som utförs per tidsenhet, desto intensivare blir ansträngningen. Och genom att hela tiden variera typen av träning, övningarna som görs och intensiteten de görs i så kommer resultaten och fitnessnivån att dramatiskt kunna förbättras.

CrossFit har inte bara blivit en träningsform som spridit sig utan den utmanar också människor världen över att tävla om vem som är “världens mest vältränade person” genom CrossFit Games som hålls i USA en gång om året. I CrossFit Games ställs 40 kvinnliga och 40 manliga superatleter inför mer eller mindre okända utmaningar under flera dagar och den man respektive kvinna som lyckas allra bäst kommer alltså att kunna titulera sig “Fittest Man/Woman on Earth”.

Att vara vältränad definieras enligt CrossFit som att kunna använda sina atletiska färdigheter till att hantera alla möjliga och till synes omöjliga utmaningar – oavsett vilka dessa är.

Men, även om CrossFit utmanar extremt vältränade atleter världen över är konceptet designat så att alla ska kunna vara med och dra nytta av dess effektiva träningsmetoder. CrossFit är nämligen skalningsbart vilket innebär att belastning och/eller intensitet i de olika övningarna kan anpassas så att alla – oavsett nuvarande fitnessnivå – kan vara med och träna tillsammans.

För pass gå vidare till ”schema” eller ”boka veckans pass”
Klicka länk för att läsa mer om crossfit

What is CrossFit?

CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource

Vill du ha nyhetsbrev från oss?

* indicates requiredKONTAKT

Sandvaktaregatan 19
296 35 Åhus

Peter Mendel
0733-900832
peter@taiso.se