Yoga

Yoga är en flertusenårig indisk tradition som traditionellt använts som ett samlingsnamn för flera olika fysiska och kontemplativa tekniker. Ordet ”yoga” betyder union eller förening. Förening mellan vad? Jo, kropp och andetag. När du rör kroppen i takt med dina andetag är det svårt att fokusera på något annat –effektfullt för den som vill stressa av.

Vi erbjuder regelbundet olika typer av yogapass – kolla schemat för aktuella pass.Vi är alltid intresserade av fler yoga lärare till våra pass!
Ring Peter om du är intresserad.

Boka yoga i Åhus

0733-900832

Mindful Yoga

Mindful yoga är en enkel form av yoga som passar nybörjaren eller dig som vill ta det lugnt. Perfekt för dig som vill varva ner,stressa av, mjuka upp och stretcha kroppen.

Ashtanga Yoga

I Ashtanga Vinyasa guidas du genom en bestämd serie positioner som du håller i ett visst antal andetag. Serien är förutbestämd och är alltid likadan. Efterhand lär du dig ställningarna bättre och bättre och kan avancera din praktik, men passen passar utmärkt även för nybörjaren. Du blir starkare, rörligare och mer fokuserad. Du lär dig att utnyttja hela din andningskapacitet och konsten att slappna av.

Ashtangayogan betår av totalt åtta delar där de fysiska ställningarna bara är en av dessa. De resterande delarna består av andningsövningar, olika former av meditation, filosofi samt etiska och moraliska principer, de delarna pratar vi också om när andan faller på.

Warm Yoga
Ibland skruvar vi upp värmen i shalan ( Yogalokalen ) till 28-29 grader. Värmen gör att du kommer att bli snabbare varm och mjukare i kroppen. Värmen är välbefinnande för din kropp och att du kommer in lite djupare i dina yoga positioner.

Morning Flow Yoga

På morgonklasserna väcker vi kroppen till liv försiktigt, och förbereder oss inför dagen. På morgonklasserna uppmärksammar vi dagsformen och här finns stort utrymme för variation utifrån deltagarnas behov och önskemål.

Yin Yoga

Yinyoga är lugna  passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position håller du  i minst 3-5 minuter vilket även lugnar ditt sinnet. I Yinoga vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna och detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.

KONTAKT

Sandvaktaregatan 19
296 35 Åhus

Peter Mendel
0733-900832
peter@taiso.se